Πληροφορίες Αποστολής και Πολιτική Επιστροφών


ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


Ελλάδα: Παραγγελίες που ξεπερνούν τα 23€ αποστέλλονται δωρεάν στην εξόφληση με πιστωτική/χρεωστική κάρτα. Σε περίπτωση όμως που στον τρόπο πληρωμής επιλεγεί η "πληρωμή κατά την παραλαβή", ο πελάτης επιβαρύνεται με κόστος αντικαταβολής δηλαδή με επιπλέον 2,24€.


Παραγγελίες κάτω από 23€ επιβαρύνονται με έξοδα αποστολής που είναι:

-Για πληρωμές με πιστωτική/χρεωστική κάρτα 3 € (όσα βιβλία κι αν περιέχει η παραγγελία σας το κόστος αποστολής είναι σταθερό στα 3 €).


-Σε περίπτωση αποστολής σε Δυσπρόσιτη Περιοχή (ΔΠ) με ACS COURIER υπάρχει έξτρα χρεώση ανεξαρτήτως ποσού. Οι δυσπρόσιτες περιοχές ορίζονται απο την ACS COURIER και μπορείτε να κανετε έλεγχο με τον Ταχυδρομικό Κωδικό στο site της ACS COURIER αν η περιοχής σας είναι στις Δυσπρόσιτες Περιοχές.

-Για την επιλογή "παραλαβή από το κατάστημα" δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Δεδομένου ότι προσπαθούμε να σας εξυπηρετούμε ταχύτατα, μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.argiabooks.gr, τα βιβλία θα είναι στην πόρτα σας από την ίδια μέρα το συντομότερο, έως και 4 μέρες μετά την κατοχύρωση της παραγγελίας σας.

Τα δέματα παραδίδονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

 

Στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η παράδοση της παραγγελίας σας ο αποστολέας θα σας αφήσει ένα σημείωμα για τον τρόπο παραλαβής και επικοινωνίας με το υποκατάστημα της εκάστοτε μεταφορικής.

 

Για αποστολές στο εξωτερικό επικοινωνήστε με το κατάστημα μέσω mail στην διεύθυνση argiabooks@gmail.com ή στο τηλέφωνο +30 210 95 77 014.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝΑν θελήσετε να επιστρέψετε το βιβλίο, μπορείτε να μας το στείλετε και να το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο. Σύμφωνα με την γενική πολιτική επιστροφών της επιχείρησης, ο πελάτης δικαιούται να επιστρέψει βιβλία και να ζητήσει την αντικατάστασή τους εντός προθεσμίας 10 ημερών από την πώληση και μόνο στην περίπτωση που τα προϊόντα είναι καινούργια, δεν έχουν αποσφραγισθεί ή δεν έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους ως κατωτέρω και συνοδεύονται από τα νόμιμα έγγραφα. Στην περίπτωση αυτή, ο πελάτης επιβαρύνεται με το ανάλογο κόστος μεταφοράς παλαιού και νέου προϊόντος, εκτός και αν η παράδοση γίνει στο φυσικό μας κατάστημα.

Δικαίωμα υπαναχώρησης από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις βάσει του Ν. 2251/1994

Πέραν των ανωτέρω, ο πελάτης δικαιούται να υπαναχωρήσει από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις βάσει του Ν. 2251/1994 εντός 14 ημερολογιακών ημερών χωρίς να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση και να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε και να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων του και μόνο στην περίπτωση που τα προϊόντα είναι καινούργια, δεν έχουν αποσφραγισθεί ή δεν έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους και συνοδεύονται από τα νόμιμα έγγραφα (απόδειξη, τιμολόγιο κ.λπ.). Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 14 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη ημέρα της παράδοσης των προϊόντων στον πελάτη ή σε τρίτο διάφορο από τον μεταφορέα που υποδείχθηκε από τον πελάτη. Προκειμένου να ασκηθεί το δικαίωμα υπαναχώρησης, ο πελάτης οφείλει να ενημερώσει την επιχείρηση για την απόφασή του να υπαναχωρήσει από την παρούσα σύμβαση με μία ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. επιστολή που θα σταλεί στην ταχυδρομική διεύθυνση της επιχείρησης Συνταγματάρχου Δαβάκη 42, Καλλιθέα).

Συνέπειες υπαναχώρησης

Εάν ο πελάτης υπαναχωρήσει από τη συναφθείσα σύμβαση, η επιχείρηση θα επιστρέψει όλα τα χρήματα που έλαβε από αυτόν, πλην των δαπανών παράδοσης, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που θα πληροφορηθεί την απόφαση υπαναχώρησης από τη σύμβαση. Η «Ξηρογιάννης Α. Γεώργιος» με διακριτικό τίτλο "αργία" θα εκτελέσει την ανωτέρω επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που ο πελάτης χρησιμοποίησε στην αρχική συναλλαγή, εκτός αν έχει συμφωνηθεί ρητώς κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα χρεωθούν έξοδα για την επιστροφή χρημάτων κατά τα ανωτέρω. Η εταιρεία δικαιούται να καθυστερήσει την επιστροφή χρημάτων μέχρις ότου λάβει πίσω τα αγαθά ή μέχρις ότου ο πελάτης παράσχει αποδείξεις ότι έστειλε πίσω τα αγαθά, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Ο πελάτης οφείλει να στείλει πίσω τα αγαθά ή να τα παραδώσει στο φυσικό μας κατάστημα, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που δήλωσε ότι υπαναχωρεί από τη συναφθείσα σύμβαση. Στην περίπτωση υπαναχώρησης ο πελάτης θα επιβαρυνθεί με το ανάλογο κόστος επιστροφής των αγαθών, πλην των περιπτώσεων επιστροφής στο φυσικό μας κατάστημα, καθώς και των περιπτώσεων στις οποίες με υπαιτιότητα δική μας, εστάλησαν λανθασμένα ή κακέκτυπα βιβλία, οπότε εμείς αναλαμβάνουμε το κόστος της μεταφοράς.

Εξαιρέσεις από δικαίωμα υπαναχώρησης – επιστροφής

Τα δικαιώματα επιστροφής και υπαναχώρησης που προβλέπονται ανωτέρω υπό 13.1 και 13.2 δεν ισχύουν στις ακόλουθες περιπτώσεις: · προμήθεια βιβλίων εκδοτικών οίκων εσωτερικού και εξωτερικού κατόπιν ειδικής παραγγελίας του καταναλωτή · προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένων αγαθών · προμήθεια σφραγισμένων αγαθών τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση, όπως πλαστελίνες, μαρκαδόροι κ.λπ. · προμήθεια αγαθών τα οποία λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα ή συνδεδεμένα με άλλα στοιχεία · προμήθεια σφραγισμένων ηχητικών εγγραφών ή σφραγισμένων εγγραφών βίντεο ή σφραγισμένου λογισμικού για υπολογιστές, που αποσφραγίστηκαν μετά την παράδοση · προμήθεια παντός είδους περιοδικών · προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου μη παρεχόμενου πάνω σε υλικό μέσο, εάν η εκτέλεση ξεκίνησε με την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση του καταναλωτή και την επιβεβαίωση εκ μέρους του ότι χάνει έτσι το δικαίωμα του υπαναχώρησης

Ευθύνη πωλητή για πραγματικά ελαττώματα ή έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων σε κάθε περίπτωση, η επιχείρηση ευθύνεται για πραγματικά ελαττώματα ή έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΚ (αρ. 534 επ.). Τα δικαιώματα αυτά παραγράφονται μετά την πάροδο δύο ετών από την κατάρτιση της σύμβασης.